Ajankohtaista

ARKITURBINE - nerokas edelläkävijä

08.12.2015

Arkiturbine on Darøn uusin luomus, jonka inspiraationa läpi suunnitteluprosessin ovat toimineet kukan erilaiset muodot, ilmalaivan rakenteellinen estetiikka sekä etenkin viehätys turbiinin epäsymmetrisyyteen.

Valaisimen on suunnitellut muotuilun maisteri Hans Christian Asmussen, joka tällä hetkellä toimii opettajana Roskilden yliopistossa. Hän on onnistunut luomaan pehmeän ja avoimen muodon käyttämällä ainoastaan digitaalista valmistustapaa, jossa laserleikkauksella yksinkertainen kehys ja kauniit lehdet on saatu muokattua täydellisiksi. Digitaalinen valmistustapa mielletään usein joustamattomaksi ja raskaaksi, mutta Arkiturbinen design on jotain aivan muuta. Valaisimen pehmeät valkoiset lehdet saavat vastakohdakseen terävyyttä mustasta alumiinikehysestä ja kokonaisuuden kruunaa ruuviton viimeistely, jonka ansiosta lehdet voidaan irrottaa helposti puhdistusta tai polttimonvaihtoa varten. Valaisimesta löytyy 30-, 50- ja 70-senttimetriset halkaisijat ja valonlähteenä toimii E27-kantainen polttimo.

Arkiturbine

Arkiturbinen ainutlaatuinen muotoilu on tuonut sille jo voiton London Design Awardissa Product Design - Home & Garden -kategoriassa.

Arkisto