Ajankohtaista

DNA - TYYLIN JA TOIMINNAN KAKSOISKIERRE

28.11.2012

Kuvassa OLE!:n geometriset POLARIS kattovalaisimet.

Erilaisten armatuurien halkoma heterotopia, jossa reitit, linjat ja yhteydet jatkuvasti sekoittuvat. Solmukohta, jonka kautta informaatio kopioituu ja välittyy – hermokeskus, jossa asuvat tieto, taipumus ja tulevaisuus. Käpylän aseman kulmilla, eritasoliittymien ja toinen toistensa lomitse pujahtelevien elämänpolkujen äärellä havainnoi DNA:n uusi pääkonttori, edelläkävijöiden kaistalla, heikotkin signaalit vainuten.

DNA-TALO SISÄLTÄÄ KOODIN UUDEN SUKUPOLVEN YRITYSKULTTUURIN SYNTEESILLE

OSANA YIT:N rakenteilla olevaa Business Park Triottoa DNA-talo tarjoaa tilat yli viidellesadalle työntekijälleen, kooten yhteen monenalan osaamisen erinomaisten liikenneyhteyksien tuntumaan. Ulkoarkkitehtuuriltaan suoraviivaisen, vaakauritettua valkobetonipintaa ja kiiltävää punaista lasia yhdistävän rakennuksen on suunnitellut Parviainen Arkkitehdit Oy pääsuunnittelijanaan arkkitehti Paula Jaatinen.

Sisustussuunnittelusta vastaa dSign Vertti Kivi & Co:n suunnittelutiimi Sabina Dontcheff, Hanna Pyrhönen, Nora Jouvenel ja Lauri Skyttä. Seitsemän kerroksen korkeudelle kohoava energianerokas talo avautuu ala-aulastaan alkaen huikaisevaksi värin, materiaalien ja muotojen laboratorioksi, jossa tyyli yhtyy uudenlaiseen tapaan tehdätyötä.

Värien, pintojen, kalusteiden ja valaisimien sopivalla yhdistelyllä toteutetut maailmat pursuavat kekseliäitä toiminnallisia ideoita ja hengästyttäviä visuaalisia elämyksiä tuottavia detaljeja. DECOlight Oy:n maahantuomat OLE!:n ja Zeron vuoroin pehmeät ja vuoroin kovat valaisimet muistuttavat milloin sateenvarjoa, milloin kamerajalustaa.

”Positiivinen haasteemme on, että toimiston pitää pystyä kilpailemaan kodin ja vaikkapa kesämökin kanssa. Että ihmiset todella haluavat tulla töihin loistavista etätyömahdollisuuksista huolimatta”, valottaa DNA:n hallintojohtaja Vesa Vuoti talon viihtyisyyden ja toimivuuden lähtökohtia.

Lue koko artikkeli Prointerior 04/2012 lehdestä. Tästä linkistä saat ladattua pdf version lehdestä.

ZERO UMBRELLA (riippuvalaisin) ja LAST (lattiavalaisin)

ZERO PXL (riippuvalaisin) ja HIDE (lattiavalaisin)

ZERO HIDE (lattiavalaisin)

Lisätietoja DNA-Talo projektista

Janne Paulamäki, 040 515 1785, janne.paulamaki(at)decolight.fi

Arkisto