Ajankohtaista

KPMG - Uudet tilat haastavat organisaatiota

10.04.2014

Kun uusien toimitilojen etsiminen tuli ajankohtaiseksi KPMG:ssä, kaksi tavoitetta nousi yli muiden: keskeinen sijainti ja ajanmukainen, toimiva työympäristö. Nämä tavoitteet täyttyivät parhaalla mahdollisella tavalla, kun KPMG-talo valmistui Töölönlahden upeisiin maisemiin helmikuussa.

Uudet tilat haastavat organisaatiota

Uudessa KPMG-talossa koko pääkaupunkiseudun henkilöstö, noin 500 työntekijää, pääsivät ensimmäistä kertaa saman katon alle. Sijainnin lisäksi uudisrakennuksen puolesta puhui mahdollisuus suunnitella ajanmukaiset, KPMG:n liiketoimintaa ja tavoitteita tukevat tilat. Talon sisustuksesta vastasi dSign Vertti Kivi & Co suunnittelija Vertti Kiven ja projektipäällikkö Markus Vilperin johdolla. "Toivottuun avotoimistotilaan haluttiin ratkaisuja, jotka vastaavat nykyisen työnteonmallin tarpeisiin. Taukotiloille tai tarkemmin työpöydättömille tiloille annettiin normaalia suurempi osuus pohjapinta-alasta. Nykyaikainen tekniikka mahdollistaa tekemisen muuallakin kuin työpisteen ääressä," kuvailee suunnittelija Vertti Kivi.

Muutos entisiin tiloihin oli merkittävä, sillä yksittäisistä työhuoneista, pitkistä käytävistä ja useasta toimipisteestä siirryttiin avaraan avotoimistoon. Kuvaillessaan uusien tilojen vaikutusta työntekoon KPMG:n toimitusjohtaja Raija-Leena Hankonen puhuu organisaation haastamisesta.

– Suunnittelun lähtökohtana on ollut tiedonkulun parantaminen ja yhteistyön tiivistäminen, mikä toivottavasti kehittää toimintakulttuuria entistä avoimemmaksi ja dynaamisemmaksi. Esimerkiksi palvelualueidemme eri ryhmät on sijoitettu uuteen taloon siten, että asiantuntijamme voivat tehdä entistä enemmän yhteistyötä yli organisaatiorajojen ja osaaminen kasvaa ja laajenee. Tämän ansiosta pystymme palvelemaan asiakkaitammekin yhä paremmin.

Lue lisää KPMG talosta KPMG:n asiakaslehdestä.

Rakentaja: Lemminkäinen
Rakennuttaja: Eterra
Arkkitehti: Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy
Sisustusarkkitehti: dSign Vertti Kivi & Co

Projektikuvia

Kuvat Mikael Lindén

Taukotilan värikkäät riippuvalaisimiet ZERO:n SILO.

Kahvion valkoiset riippuvalaisimet ZERO:n CAN.

Neuvotteluhuoneen riippuvalaisin ZERO:n TRAPETS.

Neuvotteluhuoneen riippuvalaisimet BIG WHITE:n AIXLIGHT OFFICE R2.

Vastaanottotiskin tyylikkäät pöytävalaisimet AXIS71:n S71.

Projektista tullaan julkaisemaan jutut myös seuraavissa Projektiuutiset ja ProInterior -lehdissä.

Arkisto