Ajankohtaista

Potilashotelli avasi TAYSin alueella

13.02.2013

Suomen ensimmäinen yksityinen potilashotelli on avattu Tampereen yliopistollisen sairaalan naapurissa. Rakennuksessa toimii lisäksi Silmäkeskus, jonne on koottu yliopistollisen sairaalan silmäsairauksien tutkimus ja hoito.

Potilashotellia ylläpitää ja operoi norjalainen Norlandia Care Oy, jolla on viisi potilashotellia muualla Pohjoismaissa. "Palvelemme TAYSin potilaita, jotka eivät tarvitse vuodeosaston tasoista hoitoa, kuten polikliiniseen hoitoon tai tutkimuksiin osallistuvia henkilöitä ja heidään omaisiaan. Jos tilaa on, majoitamme muita matkustajia normaalin hotellin tapaan." potilashotellin johtaja Birgit Aikio kertoo.

Tavoitteena on vähentää sairaalan vuodepaikoilla olevien potilaiden määrää ja pienentää sairaanhoitopiirin kuntien terveydenhoitokuluja. Myös tartuntavaaran arvioidaan olevan potilashotellissa pienempi kuin sairaalassa. Potilas maksaa itse yöpymisestään 28 euroa eli saman verran kuin poliklinikkakäynnistä veloitetaan. Loput maksaa sairaanhoitopiiri. Myös omaiset voivat yöpyä potilashotellissa.

DECOlight Oy toimitti kohteeseen useita eri valaisimia mm. vastaanottoon ja ravintolaan.

Lisätietoja www.nordlandiacare.fi

Kohdekuvia löydät facebook sivustoltamme.

Suunnittelija: Kristiina Mäkelä Sisustusarkkitehti SIO, Sis.arkk.tsto KM Interiors Oy

Tuotekuvat

X-RAY - ALT LUCIALTERNATIVE

INFINITY - ALT LUCIALTERNATIVE

PAPER - AURELIANO TOSO

Arkisto