Ajankohtaista

Ravintola Bronda avasi ovensa

10.03.2014

Muun muassa Farang- ja Gaijin -ravintoloita pyörittävien Tomi Björckin ja Matti Wikbergin uudesta ravintolasta tiedettiin ennen avajaisia nimi Bronda, mutta ei juuri muuta.

Nyt tiedetään, että 110-paikkaisen ravintolan avajaisia vietettiin 8. maaliskuuta ja virallisesti ravintola avasi ovensa 10. maaliskuuta Eteläesplanadin ja Korkeavuorenkadun kulmassa. Tiedämme myös, että ravintola on saanut erinomaisen vastaanoton asiakkaiden keskuudessa.

Bronda tarjoaa modernia brasserie -henkistä ruokaa. Ruokalistan annokset ovat saaneet vaikutteensa Espanjasta, Italiasta ja Ranskasta. Brondassa palvelee myös cocktailbaari. Tyylikkään ravintolan sisustuksen suunnittelusta vastasi Futudesignin Risto Wikberg. Näyttävät katosta roikkuvat ZEROn Fisherman -valaisimet toimitti DECOlight.

Sami Sykkö HS Blogissaan:"Suurimman osan tyylikkäistä huonekaluista on piirtänyt Risto Wikberg itse, mutta katossa roikkuvat tyylikkäät merihenkiset Fisherman-valaisimet ovat Ruotsista. Kuulemma jossain ruotsalaisessa rannikkokylässä paikalliset mummot vielä punovat köysiä, joista lamput roikkuvat".

Nimensä ravintola on ottanut samassa osoitteessa 1900-luvun alkupuolella toimineesta K. M. Brondinin leipomo- ja kahvilaliikkeestä, jonka ansiosta talo on tunnettu Brondan talona.

Katso video ravintolan avajaisista.

Projektikuvia

Kuvat Ravintola Bronda ja Wilhelm Rejnus (Brabild.se)

Arkisto