Ajankohtaista

Restamax Oyj:n pääkonttorin uudet kauniit toimitilat

29.01.2015

Restamax Oyj:n pääkonttorin uudet kauniit toimitilat Tammerkosken rannalla Tampereen keskustassa, remontoitiin erityisellä pieteetillä museoviraston valvonnassa uuteen loistoonsa. Valmiit tilat luovutettiin asiakkaan käyttöön joulukuussa 2014.

Kuvat: Kim Ekman/Vision51


Kuvassa BIG WHITE CHROMBO -seinävalaisin

Restamax Oyj:n uudet toimitilat sijaitsevat Carl Höijerin suunnittelemassa, vuonna 1896 valmistuneessa palatsissa, joka tunnetaan Tampereella paremmin nimellä Matkailutalo. Rakennus sijaitsee kaupunkia halkovan Tammerkosken rannalla. Matkailutalo on herännyt täysin uuteen eloon ja muuntautunut tyylikkääksi mutta rennoksi koko kaupungin keskeiseksi olohuoneeksi.

"Rakennuksen alakerrassa sijaitsee August von Trappe Belgian Bistro & Bar, joka avautui kuukautta aikaisemmin marraskuussa 2014. Matkailutalo on alunperin toiminut Tammerkosken itärannalla 70- luvulle saakka operoineen Verkatehtaan konttorirakennuksena, sekä vuosikymmenten ajan tehtaanjohtajien kotina. Koska rakennus on aikanaan rakennettu ja suunniteltu täysin toisenlaista käyttötarkoitusta varten, sekä nykyajasta poikkeaviin tarpeisiin, oli tilasuunnittelu niin alakerran ravintoloiden, kuin myös yläkerran toimitilojen suhteen erittäin haastavaa mutta sitäkin mielenkiintoisempaa, sillä haasteitahan me emme pelkää. Tila- ja sisustussuunnittelun lisäksi vastasimme projektin kokonaishallinnasta." ; kertoo projektista vastannut Jaana Ekman (Visionary Design Partners).

Lue koko projekti esittely Visionary Design Partnersin verkkosivuilta

Arkisto