Ajankohtaista

ZERO UUTUUDET 2013

27.03.2013

ZERO esittelee laajan valikoiman uutuuksia. Osa uutuuksista julkaistiin Tukholman Northern Light Fair 2013 messuilla.

Zeron yllä paistaa aurinko, jonka keltainen hohde valaisee myös monet vuoden 2013 uutuudet.

Uusi vuosi tuo tullessaan – värivalinnasta riippuen – sekä taustasta erottuvia että siihen sulautuvia valaisimia sekä terävyyttä muodoissa ja muotoilussa. Mukaan mahtuu niin graafisuutta kuin erikoisista yksityiskohdista ammentavia elementtejä – kaikkea aina tyylitellystä minimalismista runsaaseen kankaan käyttöön.

Inspiraatiota on haettu paitsi kaukaisista maista, myös Ruotsin rajojen sisältä erämaasta.

Kuvagalleria ZERO uutuudet 2013

Hatt

Hatt-valaisin syntyi tavoitteesta luoda hotellin aulasta avaruudellinen valon avulla. Kattoa muistuttavan muotoilunsa ansiosta Hatt tuo suuriinkin tiloihin intiimiä tunnelmaa. Lisäksi valkoinen verhoilukangas pysäyttää ympäristön äänet. Vain 30 senttimetriä korkea valaisin soveltuu erityisen hyvin mataliin huoneisiin.

Hattin yksityiskohdat on maalattu keltaisella tai valkoisella, ja sen halkaisija on pituudeltaan 800 millimetriä.

Daikanyama

Inspiraatio Daikanyama-valaisimeen juontaa Tokiosta samannimiseltä alueelta. Riippuvalaisin vaijereineen sopii sekä pieniin että suuriin tiloihin – asetelmasta saa makunsa mukaan suoran, mutkittelevan tai jopa aavistuksen kaoottisen. Valaisinten välillä kulkee myös sähköjohto vaijereiden tavoin.

Leikkisän Daikanyaman vakiovärivaihtoehdot ovat valkoinen, musta, punainen, keltainen ja oranssi. Halkaisija 420 mm, korkeus 300 mm.

Silo

Pienen, ikonisen Silon klassinen muotokieli jäljittelee perinteisen viljasäiliön, siilon, mallia. Ajan kuluessa siilosta on muotoutunut Silo – pelkistetty riippuvalaisin, jonka ulkonäkö muistuttaa sen alkuperästä. Silo sopii huoneen katseenvangitsijaksi, mutta tarvittaessa myös sulautuu ympäristöön yhtenä elementtinä.

Saatavilla valkoisena, mustana, keltaisena ja vihreänä. Halkaisija 150 mm, korkeus 235 mm.

Thirty

Miten saada LED näyttämään hyvältä joka kulmasta käytävissä, portaikoissa ja julkisilla paikoilla? Vastaus: Thirtyn avulla – tämä käännettävä katto- ja seinäkiinnitteinen LED-valaisin kääntyy tarvittaessa jopa 170 astetta. Sen pyöristetty, epäsymmetrinen muoto yhdessä tasaisen pehmeän valon kanssa luo harmonisen kokonaisuuden.

Klassisesti mustana ja valkoisena sekä keltaisena valmistettava Thirty toimii mainiosti sekä muodollisissa että leikkisissä ympäristöissä. Halkaisija 245 mm, korkeus 170 mm.

Jeahna

Valaistu teltta öisessä erämaassa – tästä mielikuvasta Jeahna sai alkunsa. Tyylikkään valkoista lähes läpinäkyvää kangasta ympäröivät höyhenenkevyet tukipilarit. Yhteistyössä ruotsalaisen teltantekijän, Hillebergin, kanssa kehitetty Jeahna mahtuu kätevästi pieneen laukkuun ja on helposti koottavissa kuin kunnon teltta konsanaan.

Saatavilla kolmessa eri koossa. Halkaisijan pituus vaihtelee 1,5 metristä 5,5 metriin.

Clark

LED-valaisin Clarkin takana on berliiniläiskaksikko, joka keksi yhdistää kaksi taipunutta metallipätkää toisiinsa tavoitellen pitkulaisen kilven muotoa. Valo heijastuu tasaisesta valkoisesta pinnasta ulottuen aina kattoa ja lattiaa kohti, minkä ansiosta elegantti Clark soveltuu sekä julkisiin tiloihin että koteihin.

Saatavilla vakioväreissä: mustana, valkoisena ja keltaisena. Leveys 350 mm, korkeus 160 mm, syvyys 100 mm.

Cap

Graafisen selkeä, läpinäkymättömästä akryylikuvusta ja mustasta teräksestä valmistettu Cap on monikäyttöinen valinta. Valmistusvaiheessa avainsanoja olivatkin käyttötarkoitus, valmistaminen ja kunnossapito. Lopputuloksena on käytännöllinen kaupunkiympäristöön, sisä- ja ulkokäyttöön, julkisivuille, alikulkutunneleihin ja portaikkoihin soveltuva valaisin, jonka saa kiinnitettyä sekä kattoon että seinään. Halkaisija 350 mm, korkeus 80 mm.

Arkisto