Projektipankki

Ravintola Story

Kahvila-ravintola Storyn tarina alkoi, kun neljä ystävystä päätti tuoda unelmansa ja ammattitaitonsa yhteen.

Kahvila-ravintola Story

Story on kahvila-ravintola, jossa tarjotaan mutkatonta halliruokaa, pientilaviinejä, kahvila- ja konditoriatuotteita sekä aamiaista. Story sijaitsee Helsingin vanhassa kauppahallissa Etelärannassa Kauppatorin vieressä. Kahvila-ravintola Story avattiin kesäkuussa 2014 kun vanha kauppahalli avautui täydellisen remontin jälkeen.

Story tarina alkoi, kun neljä ystävystä päätti tuoda unelmansa ja ammattitaitonsa yhteen. Teemu Aura pyörittää keittiötä, Markus Hurskainen johtaa leipomoa ja viineistä sekä palvelusta vastaavat Matti Sarkkinen ja Anders Westerhom. Ystävykset rakastavat käsityötä ja laatua, ja sitä Story kaikessa yksinkertaisuudessaan ilmentää.

Vanhan kauppahallin upeassa keskitilassa on valoa, lämpöä ja hallin kuhinaa. Terassit tarjoavat mahtavat näköalat merelle ja vastarannan maailmanpyörään. Storyssa yhdistyvät aito helsinkiläisyys ja eurooppalaisten kauppahallien tunnelma.

Ruokalistalta löytyy yön yli haudutettua possua, päivittäin vaihtuvia kotiruokia sekä liha- ja kalannoksia, salaatteja ja keittoja. Lohikeittoa ja kasvisvaihtoehtoja on tarjolla aina. Jokapäiväistä herkkua ovat myös aamiaislistan Eggs Benedict, puuro ja oma granola. Ruoka valmistetaan hallissa paikan päällä ja kahvilatuotteet tulevat ravintolan omasta leipomosta.

Lue lisää klikkaamalla logoa.


Kuvassa ZERO Daikanyama-vaijerivalaisimet

Story in English

Cafe-restaurant Story is the gem of the Old Market Hall in Helsinki. It offers straightforward market hall food, enjoying hte ingredients found at the market hall and the market square. Story also boasts Helsinki’s finest outdoor seating. Set between the sea and the market hall, the tables offer views of the brand new Helsinki Sky Wheel, as well as the sea. Story treats can be enjoyed on the spot, or taken away.

With a focus on quality and service, Story’s portions are prepared on the location in the in-house kitchen. Lunch dishes include overnight slow-roasted pork sandwiches, homestyle meals, a daily changing meat or fish option, and salads. The dinner menu has four variations. Salmon soup and vegetarian dishes are always on the menu. Breakfast omelettes, Eggs Benedict, porridge and house granola are also daily treats.

Story’s bread and patisserie products come from a local bakery and a local coffee roastery has prepared a special Story blend. The drink list includes bottles from small wineries that have been especially picked with the menu in mind.

Story opened its doors in June 2014, together with the renovated Old Market Hall. The hall was first opened in 1889 and is a cultural heritage site protected by the National Board of Antiquities. Story is situated in the middle of the market hall, a space originally used for loading horse carriages. The interior decoration fits the original architecture, but brings a new, fresh flavour with a modern touch.

The new cafe-restaurant’s Fantastic Four are no newcomers to Helsinki’s restaurant scene. Teemu Aura is a familiar face from, e.g. Michelin-awarded Demo and Grotesk. He currently runs Patisserie Teemu & Markus together with Markus Hurskainen. Westerholm and Sarkkinen co-own the Sushibar + Wine and Vin-Vin restaurants, as well as the top wine wholesaler Viinitie.

Everything with Story adds up: an exquisite milieu, top chefs and patissiers, experts of fine wines and service, and a love for the handmade and the best ingredients.

Projektikuvia / Project pictures

Käytetyt tuotteet