24.05.2021

LAPIN YLIOPISTO

Lapin Yliopisto Zero Poster-riippuvalaisin

 

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan saneeratut tilat kokivat näyttävän muutoksen ja DECOlight toimitti kohteeseen upeita pohjoismaalaisten brändien valaisimia!
Kohteen sisustuksessa on painotettu kestävää designia sekä erityisesti pohjoisen muotoilun voimakasta esiintuomista ja kaikki käytetyt kalusteet, valaisimet sekä tekstiilit ovatkin pohjoismaisten suunnittelijoiden käsialaa.    

 

Kohteen suunnittelijat Suvi-Maria Silvola ja Laura Seppänen kertovat, että valituissa valaisimissa kolme tärkeintä kriteeriä ovat olleet toiminnallisuus, design sekä pohjoismaisuus. Tiloissa on kekseliäästi hyödynnetty Bell+ -valaisimia, jotka on sijoitettu lukutuolien yhteyteen siten, että jokainen käyttäjä voi itse säätää valon kulmaa. Lisäksi valaisimen koko ja riiputuskorkeus lepotuolien yhteydessä luo hauskan mielikuvan vanhasta kampaamotuolista fööneineen.
Bell+ on riippuvalaisin, jonka voi helposti suunnata keskelle tai jommalle kummalle sivulle vain siirtämällä varjostimessa olevaa puikkoa. Valaisimesta on saatavilla neljä eri halkaisijaa (20, 30, 50 ja 70 cm) ja siihen on valittavissa joko metallinen tai tammesta valmistettu puikko. Varjostimen värivaihtoehtoja ovat valkoinen, musta sekä kupari.
 
Kampuksen taidekirjastossa työpisteiden valaisuun on käytetty Zeron Poster-valaisimia. Näihin Silvola ja Seppänen päätyivät siksi, että ne ovat suunnattavissa ja tuovat valon lisäksi väriä tilakokonaisuuteen. Julisterullaa muistuttava valaisin sopii myös idealtaan hyvin taidekirjastoon.Poster-valaisimesta löytyy viisi eri värivaihtoehtoa; valkoinen, musta, punaoranssi, beige ja harmaa. Tässä 1250 millimetriä pitkässä valaisimessa on integroitu LED (21W, 3000K, 1920lm) ja sitä on saatavilla myös himmennettävällä valonlähteellä.

Tutustu tarkemmin Poster-riippuvalaisimeen täältä.
Tutustu Daroen Bell + -valaisimiin täältä.

 

Suunnittelu: Laura Seppänen & Suvi-Maria Silvola
Kuvat: Tuomas Uusheimo

 


TILAA UUTISKIRJEEMME